nedelja, 29. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

KK Crvena zvezda: Kakav je novi bek u ekipi?

Američki bek Isiah Caanan novi je košarkaš Crvene zvezde

Cannan je sa klubom potpisao dvogodišnji ugovor i predstavljaće veliko pojačanje za tim i bekovsku liniju u sezoni 2024-2025.

Amerikanac je doskorašnji igrač Olimpijakosa, ima izuzetno bogato iskustvo igranja u Evropi gde je nastupao posebno sa velikim uspehom u ekipama Uniksa i Olimpijakosa gde je prošle sezone osvojio i titulu prvaka Grčke i nastupao u finalu Evrolige.

Visok 183 centimetara, izuzetno brzi i snažan (93 kilograma) odlikuje ga izuzetno dobar šut uz visoke procente,  a u Crvenu zvezdu nekadašnji igrač Hjustona, Filadelfije, Čikaga, Finiksa, Minesote, Milvokija… donosi veliko iskustvo i dodatnu pretnju sa spoljnih pozicija. U ekipi Olimpijakosa beležio je prosečno 12 poena po utakmici u Evroligi i grčkom šampionatu.

Cannan je u NBA karijeri bio na proseku od 8,1 poen uz 1,9 asistencija. Najbolju poentersku sezonu imao je u Sixersima kada je u sezoni 2014-15. beležio u proseku 12,6 poena na 11 uzetih šuteva. Upravo je u toj sezoni postigao personalni rekor po broju poena  u NBA kada je imao 31 protiv Oklahome.

U Evropi je od 2020. kada je u dresu Unicsa imao najbolje poenterske partije jer mu je bila dodeljena takva rola. Beležio je prosečno 14,3 poena, a najviše poena postigao je protiv CSKA (36 poena).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje