petak, 28. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

Iskusni plejmejker menja zemlju posle 2 sezone

Rastao se sa Venecijom nakon što mu je istekao ugovor, Marko Spisu je postigao dvogodišnji sporazum sa Saragosom, prešao u ACB.

On će se pridružiti španskoj strani kada završi svoje obaveze sa reprezentacijom Italije za ovo leto, pokušavajući da dođe do Olimpijskih igara 2024. u Parizu.

Ovo mu je drugi put da igra van svoje zemlje, gde je između ostalih nosio dresove Dinama Sasarija, Virtus Bolonje, Dertona Basketa i Rejera Venecije.

Trebalo je da igra u Španiji uoči sezone 2021/22, kada je postigao dvogodišnji ugovor sa Unikahom Malagom. Međutim, nakon što se na kraju nije pridružio timu, preselio se u UNIKS Kazanj da bi debitovao u Evroligi Turkish Airlines-a, gde je prosečno beležio 5,1 poen i 2,6 asistencija po utakmici.

Posle jedine i poslednje sezone u Rusiji, vratio se u Italiju, potpisavši za Rejer Venecija, gde je ostao do kraja sezone 2023-24. U poslednjoj kampanji Evrokupa imao je 12,7 poena, 5,6 asistencija i 1,4 ukradene lopte po utakmici, šutirajući 60,4% iz dva i 45,6% iz tri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje