četvrtak, 27. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Fener doveo sjajnog beka

Fener se odrekao iskusnog Nick Caalathesa i perspektivnog Yam Madara, a u svoje redove doveo je Amerikanca.

Fenerbahče Beko Istanbul je pojačao svoje zaleđe potpisivanjem Devon Hala za naredne dve sezone. Hol (1,96 metara, 28 godina) je prosečno postizao 8,2 poena uz 38,5% šuta za tri poena, 1,9 asistencija i 1,0 ukradenih lopti u 32 utakmice u Evroligi prošle sezone sa EA7 Emporio Armani Milan.

Prošle godine je bila Halu treća sezona u takmičenju, koje su svi došli sa timom iz prestonice mode. Za to vreme, Hol je pomogao Milanu da osvoji 3 šampionata italijanske lige i Kup Italije 2022.

Nakon što je igrao koledž košarke na Univerzitetu Virdžinije, Hol je započeo svoju profesionalnu karijeru u Australiji sa Kern Tajpansom 2018. godine, a zatim je proveo sezonu između Oklahoma Siti Tandera u NBA i njihove podružnice u G-ligi, Oklahoma Siti Blu. Njegova prva evropska sezona u Nemačkoj sa Brose Bambergom 2020-21 pre nego što se pridružio Milanu.

U Evropi mu je najveći broj poena na utakmici bio noseći dres Brosea, kada je Ulmu strpao 25 poena. U razvojnoj NBA ligi rekord mu je 26- Hol je poznat kao odličan defanzivac na bekovskoj liniji, baš onakav kakve Šarunas Jasikevičius voli.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje