subota, 28. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Turska – Portugal (najava i prognoza utakmice)

TURSKA – PORTUGAL

TURSKA je u prvom duelu u zasigurno ponajboljoj i najinteresantnijoj utakmici u okviru prvog kola Evropskog prvenstva uspela da savlada debitanta kontinentalnog turnira, selekciju Gruzije (3:1). Bio je to zaista sjajan susret, sa mnogo prilika, izuzetno lepi golovi, jak intenzitet igre, a na kraju „prevagnuo“ je na stranu Turske, a vrlo lako je moglo da bude i nerešeno. Ipak, Turci su upisali trijumf i osvojili tri boda i napravili veliki „korak“ ka nokaut fazi Evropskog šampionata. Sastav italijanskog stratega, Vićenca Montele je pokazao da ima itekako potencijalan u fazi napada – Arda Guler, Kerem Akturkoglu, Kenan Jildiz, u veznom redu – Hakan Čalhanoglu i Orkan Kokču, ali problem predstvlja defanziva, koja je na spomenutoj utakmici bila u pojedinim momentima dosta „propusna“, a itekako se oseti izostanak dvojice standardnih centralnih bekova – Ozan Kabak i Čaglar Sojunču. Zbog problema sa povredom upitan je nastup – I.C.Kahveci (napadač).

Očekivani sastav (4-2-3-1)Gunok – Muldur, Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Ozcan, Calhanoglu – Guler, Kokcu, Yildiz – Yilmaz

PORTUGAL je na startu turnira stigao do trijumfa nakon preokreta protiv reprezentacije Češke (2:1), nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi vremena. Evropski prvaci iz 2016. godine su bili znatno dominantniji tim na terenu, ali su na kraju morali itekako da se potrude kako bi osvojili ceo „plen“. Portugal ne samo da je objektivno gledano najkvalitetniji sastav u svojoj grupi, nego za mnoge jedan je od TOP 3 favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, jer su zaista na svakom delu terena „popunjeni“ veoma dobrim i kvalitetnim igračima, a posebno se to odnosi na ofanzivni deo tima, koji je u kvalifikacijama postigao fenomenalnih 30 golova!

Očekivani sastav (3-4-1-2)Costa – Pepe, Dias, Dalot – Cancelo, Vitinha, Silva, Mendes – Fernandes – Leao, Ronaldo

 

Mišljenje urednika: Portugalcima svakako pripada uloga favorita, jer su objektivno gledano kvalitetniji tim od svog rivala. Nastojaće da eventualnom pobedom i obezbede prvo mesto u grupi, dok bi sa druge strane za Tursku i bod iz ovog duela bio itekako dobar rezultat. Prednost dajemo Kristijanu Ronaldu i drugarima u utakmici koja bi mogla da donese dosta pogodaka.

 

Glavni sudija – F.Zwayer

Predlog za tipovanje –  X2&2-5 / @1.55

Utakmica je na programu u subotu sa početkom od 18h na stadionu „Signal Iduna Park“ u Dortmundu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje