petak, 28. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Španija – Italija (najava i prognoza utakmice)

U četvrtak veče na programu je tkz. „klasik“ evropskog, ali i svetskog fudbala…

ŠPANIJA – ITALIJA

ŠPANIJA je u uvodnom kolu dosta neočekivano, veoma lako i uverljivo savladala selekciju Hrvatske sa ubedljivih 3:0. Sve golove postigli su u prvih 45 minuta utakmica, te su u nastavku samo „odradili“ posao. Mogli su da prime koji pogodak, ali i postignu još neki, ali su svakako bez dileme sasvim zasluženo upisali trijumf i prve bodove. Time su demonstrirali svoj kvalitet i visoke ambicije koje imaju, a i mnogi ih vide kao jedne od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Spoj nekih veoma iskusnih i dosta mladih i talentovanih pojedinaca, daje za pravo popularnih „Crvenoj furiji“ da mogu da ostvare zapažen rezultat na kontinentalnom turniru.

Očekivani sastav (4-3-3) – Simon – Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri, Rodri, Ruiz – Yamal, Morata, Williams

ITALIJA je na startu EP-a uspela da pobedi selekciju Albanije sa 2:1. Primili su pogodak nakon velikog „kiksa“ već u 23. sekundi, ali su do 15-tog minuta uveliko preokrenuli rezultat na svoju stranu. Do kraja poluvremena nisu iskoristili pojedine dobre prilike, dok su u nastavku „povukli ručnu“, igrali pre svega obazrivo i da prvenstveno zadrže prednost koju su stekli, a na kraju su i uspeli u tome. „Azuri“ su aktuelni prvaci Evrope, ali nisu u prvom redu favorita za osvajanje pehara. Deluje da reprezentacija nije kvalitetna kao ranijih godina i u odnosu na neke druge selekcije, ali svakako da Italijani itekako umeju da igraju turnirska takmičenja, odnosno na „rezultat“ i zbog toga ih nikada ne treba otpisati prerano i olako.

Očekivani sastav (4-3-3)Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Jorginho, Barella, Pellegrini – Frattesi, Scamacca, Chiesa

 

Mišljenje urednika: Špancima pripada uloga blagog favorita na ovom duelu, ali svakako da i Italijani imaju svojih šansi za pozitivan ishod. Obe selekcije se nalaze u pol-poziciji, posebno nakon remija Hrvatske i Albanije (obe te selekcije imaju po samo jedan bod iz prva dva kola), te ni „Crvena furija“ ni „Azuri“ nemaju toliko veliki pritisak pred ovu utakmicu, a deluje da ni jedni ni drugi se neće „zaleteti“ da po svaku cenu ostvare pobedu. Malu prednost dajemo Španiji u duelu koji barem „na papiru“ ne obećava preveliku efikasnost.

 

Glavni sudija – S.Vincic

Predlog za tipovanje –  1X&0-3/ @1.70

Utakmica je na programu u četvrtak sa početkom od 21h na stadionu „Veltins Arena“ u Gelzenkirhenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje