subota, 28. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Škotska – Švajcarska (najava i prognoza utakmice)

ŠKOTSKA – ŠVAJCARSKA

ŠKOTSKA je na otvaranju Evropskog prvenstva pretrpela potpuni debakl od domaćina turnira, selekcije Nemačke sa izuzetno ubedljivih 5:1. Njihova defanziva koja je u kvalifikacijama bila dosta dobra je potpuno „potonula“ u prvom duelu, kao i kompletan tim. Pokazali su da su selekcija koja ima zaista limitiran kvalitet, posebno kada je kreacija u fazi napada u pitanju i sam kvalitet igrača, posebno u ofanzivnom delu. Videćemo koliko mogu pre svega psihološki da se „podignu“, nakon „potopa“ u prvom kolu. Van stroja je – R. Porteous (defanzivac).

Očekivani sastav (3-4-2-1) – Gunn – Hendry, Hanley, Tierney – Ralston, Gilmour, McTominay, Robertson – McGinn, Christie – Shankland

ŠVAJCARSKA je u prvom kolu pomalo i neočekivano dosta „lako“ uspela da savlada selekciju Mađarske sa 3:1. Bili su kvalitetniji rival tokom većeg dela utakmice i na kraju sasvim zasluženo upisali pobedu. Pokazali su da poseduju kvalitet u svim linijama tima, da imaju iskustvo igranja ovako velikih mečeva. Oni gotovo uvek prolaze u nokaut faze Evropskih i Svetskih prvenstava, te su i ovoga puta izuzetno blizu da to ponovo ostvare. Posebno, ukoliko na ovom susretu stignu do pozitivnog ishoda. Upitan je nastup – D.Zakaria (vezista).

Očekivani sastav (3-4-2-1) – Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez; Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer – Vargas, Ndoye – Duah

 

Mišljenje urednika: Škoti gotovo da ništa nisu pokazali u uvodnom duelu i dosta su razočarali svoje navijače prikazanom igrom. Ipak, usled toga, sada moraju da barem probaju da se „iskupe“. Sa druge strane, Švajcarska je demonstrirala svoj kvalitet i istakla ambiciju za prolazak u 1/8-finala i zbog toga im svakako i pripada uloga favorita na ovom susretu.

 

Glavni sudija – I.Kruzliak

Predlog za tipovanje –  X2&2-4/ @2.00

Utakmica je na programu u sredu sa početkom od 21h na stadionu „RheinEnergie“ u Kelnu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje