subota, 29. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Francuska – Poljska (najava i prognoza utakmice)

Poslednje kolo D grupe, u koje Francuska ulazi sa 4 boda, dok Poljska nema ni jedan osvojen bod.

Selekcija Francuske ostala je dužna svojim navijačima u prva dva kola po prikazanom na terenu, povreda nosa Mbapea koji je preskočio drugo kolo verovatno je razlog za nešto slabije ofanzivno izdanje protiv Holanđana, ali ako je nešto dobro to je da imaju 4 osvojena boda i siguran plasman u narednu rundu, a od ovog meča će im zavisiti sa koje pozicije. Za sada odbrana funkcioniše poprilično dobro i sigurno, Kante ponovo igra u vrhunskoj formi na mestu defanzivnog veznog, ali deluje da Grizman pruža partije nešto ispod očekivanja sa pozicije ofanzivnog veziste gde je prethodnih takmičenja umeo da napravi ozbiljnu razliku, za ovaj meč očekuje se i povratak Mbapea u postavu, sa zaštitnom maskom na licu. Ono što može da bude problem je činjenica da Francuska na poslednjih 8 tunira (prvenstva sveta i Evrope) nije pobedila zadnji meč u grupi.

Sa druge strane Poljska selekcija je pokazala sve svoje limite koje ima i pokazala da su je sa pravom svrstali u autsajdera ove grupe, dva poraza od Holandije 2:1 i Austrije 3:1 za pakovanje kofera. Levandovski je u oba meča odigrao samo pola sata, pa je pitanje da li će se rizikovati sa obnovom povrede u ovom nebitnom meču za Poljake. Svakako ovaj tim očekuje smena generacija i najverovatniji odlazak u penziju nekoliko možda i najbitnijih igrača tima u poslednjih desetak godina.

Mišljenje urednika: Selekcija Francuske svakako želi prvo mesto u grupi, u slučaju igra Mbape po najavama napad bi trebalo da igra na mnogo višem nivou, pa samim tim očekujemo i najmanje dva gola iza leđa Ščešnjeg, naš predlog je igra 1&2-5 gola po kvoti 1,75

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje