petak, 28. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Engleska – Slovenija (najava i prognoza utakmice)

U utorak veče na programu je finalan „rasplet“ u Grupi „C“ na Evropskom prvenstvu…

ENGLESKA – SLOVENIJA

ENGLESKA je trenutno lider grupe „C“ sa četiri osvojena poena. U prvom kolu su savladali selekciju Srbije sa minimalnih 1:0, dok su u narednom meču remizirali protiv Danske 1:1. Ipak, popularni „Gordi Albion“ je prikazao dosta slabe partije, daleko ispod očekivanja, posebno što su pred start Evropskog šampionata za mnoge bili prvi favoriti za osvajanje istog. Trener nacionalnog tima – Geret Sautgejt je pod velikim pritiskom i „napada“ javnosti na Ostrvu, zbog same postavke plana, startnih 11 i poprilično „oprezne“ igre, što limitira njihov napadački potencijal koji je zaista izuzetno kvalitetan. Stoga, očekuju se promene na taktičkom planu i startnoj postavi na ovom meču. Pritom, ovo je dosta bitna utakmica za njih, odnosno da pobedom osiguraju lidersku poziciji u grupi, odnosno da ne dozvole sebi da ih neko „pretekne“, jer bi u slučaju drugom mesta u 1/8-finala igrali protiv domaćina turnira – Nemačke, što bi svakako želeli da izbegnu.

Očekivani sastav (4-2-3-1)Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Rice, Bellingham – Saka, Foden, Gordon – Kane

SLOVENIJA je u prva dva susreta u oba navrata odigrala 1:1 protiv selekcija Danske i Srbije. Pritom, protiv „Orlova“ su primili pogodak u poslednjim sekundama utakmice, te su propustili idealnu priliku da se plasiraju u nokaut fazu. Ipak, i dalje imaju svojih prilika, posebno ukoliko ostvare pozitivan rezultat, odnosno bod bi im bio dovoljan za tako nešto. U tom slučaju prošli bi dalje kao četiri od šest najbolje trećeplasiranih timova po grupama. Slovenci su pokazali da igraju dosta organizovano i disciplinovano, što je svakako „potpis“ selektora, Matjaža Keka. Pred početak Evropskog prvenstva nisu im davane velike šanse za prolazak dalje, ali u poslednje kolo itekako imaju svojih motiva.

Očekivani sastav (4-4-2) Oblak – Karnicnik, Brekalo, Bijol, Janza – Mlakar, Elsnik, Cerin, Stojanovic – Sporar, Sesko

 

Mišljenje urednika: Englezima svakako pripada uloga velikog favorita, jer su objektivno daleko kvalitetniji tim. Pobeda im donosi prvu poziciju u grupi, te imaju svojih ambicija. Sa druge strane, Sloveniji „igra i remi“, te će se sigurno fokusirati prvenstveno na defanzivu i odbranu sopstvenog gola. Obe selekcije imaju motiva, ali prednost moramo dati „Gordom Albionu, iako nije bio na zavidnom nivou u prva dva susreta na turniru…

 

Glavni sudija – C.Turpin

Predlog za tipovanje –  1&0-4 / @1.55

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 21h na stadionu „RheinEnergie u Kelnu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje