subota, 28. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Češka – Turska (najava i prognoza utakmice)

U sredu veče na programu je finalan „rasplet“ u Grupi „F“ na Evropskom prvenstvu…

ČEŠKA – TURSKA

ČEŠKA je u prvom kolu pretrpela dosta nesrećan poraz od Portugala 2:1, kada su prvo postigli autogol, a zatim primili pogodak u sudijskoj nadoknadi vremena. U drugom duelu protiv Gruzije odigrali su samo 1:1, ističemo „samo“, jer su kreirali zaista veliki broj prilika – uputili su čak 26 udaraca, imali Expected goals (xG) od 3.10, ali su postigli samo jedan gol na tom duelu. Samim tim, imaju jedan osvojen poen iz prva dva duela, te je situacija za njih veoma jasna. Neophodna im je pobeda za prolazak u nokaut fazu Evropskog prvenstva, a svaki drugi rezultat označio bi njihov „kraj“ na kontinentalnom turniru. Upitan je nastup – P.Schick (napadač).

Očekivani sastav (3-4-2-1) Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Soucek, Provod, Doudera – Barak, Hlozek – Chytil

TURSKA je u prvom duelu u izuzetno uzbudljivom „dvoboju“ u okviru prvog kola Evropskog prvenstva uspela da savlada debitanta kontinentalnog turnira, selekciju Gruzije (3:1). Tu su pokazali da imaju napadački potencijal, ali i problema u defanzivi. To se pogotovo „videlo“ u utakmici protiv Portugala, koju su izgubili sa veoma ubedljivih 3:0 i bili zaista „porozni“ u fazi odbrane. Itekako se „oseti“ izostanak dvojice standardnih centralnih bekova – Ozana Kabaka i Čaglara Sojunčua. Turska se pred poslednje kolo nalazi u dobroj poziciji za prolazak u 1/8-finala, jer bi i u slučaju poraza od dva gola razlike uspeli da izbore plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Van stroja su – A.Bardakci (centralni bek), I.C.Kahveci (napadač), dok je upitan nastup – S.Akaydin (centralni bek).

Očekivani sastav (4-3-3)Bayindir – Muldur, Demiral, Ayhan, Kadioglu – Yuksek, Calhanoglu, Kokcu – Guler, Yilmaz, Yildiz

 

Mišljenje urednika: Prema book-makerima šanse su manje-više podjednake. Ipak, Češka ima imperativ pobede, neophodna su im sva tri boda, dok Turska sebi može da dozvoli i minimalan poraz. Stoga, blagu prednost dajemo upravo Česima…

 

Glavni sudija – I.Kovacs

Predlog za tipovanje –  Winner 1 / @1.90

Utakmica je na programu u sredu sa početkom od 21h na stadionu „Volkspark“ u Hamburgu.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje