sreda, 26. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Austrija – Francuska (najava i prognoza utakmice)

Večeras ćemo od 21 čas pratiti utakmicu između Austrije i Francuske, koja se igra u okviru grupe D, gde se još takmiče i Holandija i Poljska. Utakmica se igra na stadionu „Merkur Spiel-Arena“ u Dizeldorfu.

Austrija već godinama važi za itekako teškog protivnika i kvalitetnu reprezentaciju, a kvalifikacionu grupu završili su na 2. mestu, iza Belgije, a ispred Švedske, Azerbejdžana i Estonije. Imali su odličan skor od 6 pobeda, 1 remi i 1 poraz, i to od Belgije, kod kuće. Mimo toga, odigrali su još 5 prijateljskih utakmica, te upisali pobede protiv Nemačke, Slovačke, Turske i Srbije, dok su odigrali nerešeno sa Švajcarcima.

Sa druge strane terena nalazi se finalista prethodnog Svetskog prvenstva u Kataru, a Francuzi su se „prošetali“ kroz grupnu fazu ostvarivši 7 pobeda i 1 remi, uz gol razliku 29:3. Na taj način, iza sebe ostavili su Holandiju, Grčku, Irsku i Gibraltar.

Projektovani sastavi: Austrija – Francuska (https://www.whoscored.com/Matches/1787312/Preview/International-European-Championship-2024-Austria-France)

Rekli bismo da se ovde pitanje favorita ne postavlja, pogotovo što će Austrija biti bez jednog od najkvalitetnijih pojedinaca, Davida Alabe, a takođe neće nastupati ni dobro poznati Xaver Schlager. Takođe, upitan je Gernot Trauner za večerašnji duel. Kada je reč o Francuzima, postoji potencijalni problem, a to je da Kylian Mbappé neće igrati zbog virusa, ali su male šanse da bude odsutan, dok je van terena najverovatnije Aurélien Tchouaméni, a upitan je i Kingsley Coman.

Ukratko rečeno, duga klupa Francuske mogla bi itekako lako da donese prevagu na ovoj utakmici. Austrijanci jesu u formi, sigurno će tražiti što bolji rezultat večeras, ali je za njih ključna utakmica protiv Poljske, kao i ona sa Holandijom. Pored svega, napad Francuske je ubitačan i ne propušta prilike, tako da ćemo da probamo sa opcijom „G2+“ po kvoti 1.70 večeras.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje