petak, 28. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Albanija – Španija (najava i prognoza utakmice)

U ponedeljak veče na programu je treće, ujedno i poslednje kolo Grupe „B“ na prvenstvu Evrope…

ALBANIJA – ŠPANIJA

ALBANIJA je pred start Evropskog prvenstva bila zaista veliki autsajder u Grupi „B“, gde se nalaze izuzetno kvalitetne selekcije – Španije, Italije i Hrvatske. Ipak, u poslednje kolo ulaze sa kakvim-takvim šansama da mogu do nokaut faze. U prvom duelu su pretrpeli poraz od Italije rezultatom 2:1, dok su u narednoj utakmici remizirali protiv Hrvatske 2:2, kada su do boda stigli golom duboko u sudijskoj nadoknadi vremena. Svakako su znatno slabiji sastav u odnosu na spomenute reprezentacije, nemaju tako kvalitetan sastav i pojedince, ali to „kompenzuju“ zaista velikom „borbom“ i maksimalnim zalaganjem na terenu. Van stroja je – M.Daku (napadač).

Očekivani sastav (4-2-3-1) Strakosha – Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj – Asllani, Ramadani – Asani, Laci, Bajrami – Manaj

ŠPANIJA je već posle drugog kola obezbedila prvu poziciju u svojoj grupi. Prvo su dosta ubedljivo pobedili Hrvatsku sa 3:0, a zatim i aktuelnog prvaka Starog kontinenta, Italiju 1:0 u utakmici u kojoj su bili dominantni tokom celog toka i mogli su da ostvare i ubedljiviji trijumf. Popularna „Crvena furija“ je u tim duelima prikazala zaista kvalitetnu igru i istakla svoju kandidaturu da osvoji trofej šampiona Evrope. Igraju dosta napadački, kreiraju i postižu golove, dok su sa druge strane uz Francusku jedina selekcija na turniru koja nije primila nijedan pogodak. Stoga, za sada sve linije tima deluju dosta besprekorno. Zbog žutih kartona nema – Rodri (vezista), dok su upitni i nastupi – N.Fernandez (defanzivac) i A.Perez (napadač), koji imaju malih problema sa povredama.

Očekivani sastav (4-3-3) Raya – Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo – Merino, Zubimendi, Baena – Olmo, Morata, Oyarzabal

 

Mišljenje urednika: Albaniji je svakako ovaj duel daleko važniji, odnosno neophodna im je pobeda za plasman u 1/8-finale, ali to neće biti nimalo lako ostvariti. Sa druge strane, Španci nemaju rezultatski motiv, jer su osigurali prvo mesto u grupi. Stoga, očekuje se potpuno promenjena starta postava, ali i ti igrači su daleko kvalitetniji od svog narednog rivala, a sasvim sigurno i željni dokazivanja selektoru nacionalnog tima za predstojeće duele koje slede. Motiv jeste na strani Albanije, ali je kvalitet definitivno uz „Crvenu furiju“, te im dajemo prednost i očekujemo od njih da opravdaju ulogu velikog favorita koju imaju…

 

Glavni sudija – G.Nyberg

Predlog za tipovanje –  2 / @1.50

Utakmica je na programu u nedelju sa početkom od 21h na stadionu „Merkur Spiel-Arena“ u Dizeldorfu.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje